Over Mij


ruud legdeur profielfoto
In het pianovak heb ik meer dan 35 jaar ervaring.  Al vanaf mijn 16e jaar zit ik in het pianovak en vanaf mijn 10e in de muziek. Mijn skills als pianotechnicus heb ik o.a. geleerd bij Steinway & Sons Voluntariaat en Academie in Hamburg, Schimmel fabriek, diverse pianobedrijven zoals Ypma Steinway Center en de opleiding Pianotechniek. Als pianotechnicus heb ik vele instrumenten door mijn handen laten gaan en heb een schat aan ervaring opgedaan. Niet alleen met het instrument zelf maar ook in contact met de bespelers, die een belangrijk onderdeel zijn van de staat en stemming van het instrument. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan op legio andere gebieden in de muziek.

In wezen ben ik een creatieveling, oplossingsgericht en innovatief. Altijd ben ik bezig geweest met het maken van muziek (in bands en studio's), nieuwe mogelijkheden ontwikkelen in het pianovak voor technisch betere en slimmere resultaten, bedenken en uitvoeren van projecten op allerlei vlakken, fotograferen, ontwerpen, geven van workshops en nog veel meer.

Doen, denken en werken komt vanuit mijn hart. Muziek en piano's zijn daarbij de rode draad in mijn leven. Muziek verbindt! Vanuit verbinding andere mensen tegemoet treden, is zoveel meer dan oppervlakkig contact en dit is voor mij van wezenlijk belang in mijn leven.

ruudgitaar
Muzikant:
Als toetsenist , gitarist en violist speel ik jazzy pop, rock, blues en (Ierse) Folk. Ik ben regelmatig op het podium te vinden. De piano bespeel ik al bijna mijn hele leven. Gitaar en viool zijn sinds enkele jaren op mijn pad gekomen. Viool speel ik zowel akoestisch als elektrisch, afhankelijk van de soort muziek. Veelal ben ik projectmatig inzetbaar en speel ik in enkele vaste bands waaronder duo Inner Lines en de Alkmaarse jazzy popband Marije's Band.

Muziekduo Inner Lines::
Samen met zangeres Judith Komen speel ik piano en gitaar in ons duo Inner Lines. Wij spelen luistermuziek, geven vertelconcerten op onze eigen wijze - vanuit het hart - met piano/gitaar en zang. Zie onze website of Facebookpagina.

innerlines